Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Soalan Lazim

Soalan Lazim

 • Pesanan
 • Produk dan Stok
 • Penghantaran
 • Pemulangan & Bayaran Balik
 • Pembayaran

Goodnite Eazy merupakan perkhidmatan Pelan bayaran ansuran yang disediakan Goodnite Eazy Sdn Bhd untuk pelanggan membeli tilam, perabot dan peralatan elektrik melalui skim ansuran bulanan.

Hanya perlu muat turun aplikasi Goodnite Eazy dan sedia untuk membeli.

RM10 akan dicaj sebagai yuran pemprosesan (tidak dikembalikan) semasa pemohonan

Anda perlu menyediakan beberapa dokumen seperti di bawah:(Pekerja)

 • Salinan IC dan salinan IC pasangan (jika ada)
 • Slip Gaji (3 bulan terkini)
 • Bil Utiliti (air, elektrik)
 • Penyata Bank (3 bulan terkini)
 • Penyata KWSP

Anda perlu menyediakan dokumen seperti di bawah: (Bekerja Sendiri)

 • Salinan fotokopi pengarah IC
 • Salinan salinan SSM
 • Bil Utiliti (air, elektrik)
 • Penyata Bank Syarikat (3 bulan terkini)

Ya, Goodnite Eazy terpakai kepada semua produk yang dijual di Goodnite Eazy.

Pembelian seterusnya boleh dibuat selagi pemohon masih mempunyai had kredit yang diluluskan oleh Goodnite Eazy.

Maaf, skim kami tidak tersedia buat sementara waktu untuk pelanggan yang disenarai hitamkan oleh Bank Negara.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi di talian Hotline Goodnite Eazy atau Whatsapp kami di talian 6011-1076-8863

Sekiranya anda menerima produk yang salah, segera hubungi khidmat pelanggan kami di talian 011-1076 8863. Berikan nombor pesanan anda dan gambar item yang diterima (menunjukkan SKU) kami akan uruskan produk sepatutnya secepat mungkin.

Kami akan gantikan kembali produk yang baharu atau bahagian produk yang mengalami kerosakan. Sila hubungi khidmat pelanggan kami segera di talian 011-1076 8863. Pelanggan hanya perlu sertakan nombor pesanan anda, gambar dan nombor bahagian yang rosak (rujuk panduan pemasangan. Kami akan menghantar staf kakitangan kami untuk menggantikan bahagaian yang rosak.

Sekiranya panduan pemasangan hilang, anda boleh melayari laman web Goodnite Eazy di halaman produk yang anda pesan. Semua maklumat pemasangan tersedia di sana.

Untuk produk tempahan / pra-pesanan, rujuk halaman produk untuk anggaran tarikh penghantaran daripada pihak kami. Untuk maklumat lanjut, hubungi perkhidmatan pelanggan kami di talian 011-1076 8863.

Maaf. kami tidak menawarkan perkhidmatan berkenaan buat masa ini.

Ya. Anda boleh mendaftar melalui Aplikasi Goodnite Eazy

Kami menawarkan penghantaran percuma bagi semenanjung Malaysia.

Selepas pesanan anda disahkan dan diluluskan, anda boleh menjejaki pesanan anda melalui Aplikasi Goodnite Eazy.

Proses penghantaran mengambil masa 10 hingga 21 hari waktu bekerja.

Kami akan pastikan semua produk yang dipesan dihantar sekali gus, sekiranya produk berkenaan dari gudang yang sama. Namun, tiada jaminan bahawa semua pesanan anda akan tiba pada waktu yang sama jika terdapat masalah (kurier dan ketersediaan produk).

Sekiranya anda perlu menukar maklumat penghantaran anda, sila hubungi perkhidmatan pelanggan kami di talian 011-1076 8863. Sila ambil maklum, kami memproses pesanan anda dalam masa 24 jam. Tiada bayaran dikenakan semasa alamat ditukar sebelum penghantaran. Sekiranya pesanan sudah dihantar, kami akan mengenakan caj RM50 untuk yuran pengalihan.

Sebaik sahaja kami mengenalpasti masalah kehilangan dari pihak kurier dan alamat yang diberikan adalah betul, pihak kami akan segera menggantikan pesanan anda. Bagi masalah pesanan hilang, anda boleh hubungi perkhidmatan pelanggan kami di 011-1076 8863.

Ya, anda boleh menyediakan maklumat penghantaran tambahan sebelum log keluar. Sekiranya anda terlepas, anda boleh hubungi perkhidmatan pelanggan kami di talian 011-1076 8863. Maklumat penghantaran tambahan hanya meliputi alamat dan pelepasan keluar. Sila ambil perhatian bahawa waktu pilihan penghantaran tiada jaminan kerana pihak kami tidak mempunyai kawalan ke atas proses penghantaran.

Selepas pembelian, anda akan menerima nombor penjejakan dalam masa 24 jam. Status nombor penjejakkan biasanya dikemas kini dalam masa 48 jam dan anggaran akan diberikan untuk tempoh penghantaran. Sekiranya anda mendapati tiada pergerakan pada pesanan dalam masa 72 jam, sila hubungi pihak kurier yang ditugaskan atau hubungi perkhidmatan pelanggan kami di talian 011-1076 8863.

Sekiranya anda menerima mesej terlepas penghantaran, anda boleh segera hubungi pihak kurier yang ditugaskan untuk mengatur semula waktu penghantaran pada tarikh pilihan anda SECARA PERCUMA. Sila ambil maklum, pihak kurier akan memberikan tempoh waktu tertentu untuk dihubungi, bayaran penghantaran semula terpakai sekiranya tiada maklum balas dari pihak anda kerana mereka akan memulangkan semula produk semula ke gudang kami. Untuk maklumat lanjut, anda boleh hubungi perkhidmatan pelanggan kami di talian 011-1076 8863.

Ya. Kakitangan kami akan menghantar semua pesanan anda sehinga ke depan pintu rumah.

Kami menawarkan tempoh percubaan selama 100 hari bagi sofa dan tilam sahaja. Anda boleh memilih untuk memulangkan produk sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pembelian anda.

Anda boleh meminta pulangan wang selepas Tiga-Puluh Tiga (33) hari dari tarikh penghantaran untuk bayaran balik penuh.

Amaun bayaran balik penuh tidak termasuk penghantaran, pemasangan, waktu penghantaran, lokasi penghantaran mahu pun caj bayaran penghantaran (tangga) yang dibayar semasa pesanan asal dilakukan.

Semua produk layak untuk pemulangan kecuali yang berikut:

 • Produk Tempahan
 • Produk Penghabisan Stok
 • Produk yang memerlukan pemasangan
 • Almari Pakaian Modular
 • Set Bilik Tidur
 • Kondisi produk tidak baik, dan belum dibuka
 • Produk yang telah dikeluarkan daripada pembungkusan asal, digunakan, diwarnakan, koyak, dibasuh, berubah warna, dan lain lain kesan kerosakan.

Goodnite Eazy akan mengenakan caj tambahan semasa proses penghantaran. Caj adalah seperti berikut:

 1. Caj penghantaran tangga; sekiranya premis anda tidak boleh diakses melalui lif, caj tambahan akan dikenakan berdasarkan jumpa tingkat premis. Jika pemulangan perlu dilakukan di premis yang tidak boleh diakses melalui lif, caj tambahan akan dikenakan sekali lagi semasa perjalanan pergi dan balik.
 2. Caj lokasi penghantaran; untuk pemulangan produk ke lokasi terpilih, caj tambahan penghantaran ke lokasi terpilih tidak akan dikembalikan. Jika pemulangan perlu dilakukan di lokasi yang boleh dikenakan bayaran, caj tambahan akan dikenakan semula semasa perjalanan pulang.
 3. Caj tambahan semasa penghantaran; Bagi penghantaran selepas 6pm, caj tambahan akan dikenakan. Jika pemulangan dilakukan selepas jam 6 petang, caj tambahan akan dikenakan semula semasa perjalanan pergi dan balik.

Produk hendaklah tidak digunakan, tidak rosak, dalam keadaan masih boleh dijual semula serta pembungkusan asal yang masih dalam keadaan yang baik sepenuhnya.

Kami memahami jika pelanggan tidak berpuas hati dengan sebarang pembelian dari Goodnite Eazy

Semua produk layak bagi proses pemulangan kecuali produk berikut:
 • Produk Tempahan
 • Produk Penghabisan Stok
 • Produk yang memerlukan pemasangan
 • Almari Pakaian Modular
 • Set Bilik Tidur
 • Kondisi produk tidak baik, dan belum dibuka
 • Produk yang telah dikeluarkan daripada pembungkusan asal, digunakan, diwarnakan, koyak, dibasuh, berubah warna, dan lain lain kesan kerosakan.
Permintaan untuk proses pemulangan hendaklah dibuat kepada kami dalam tempoh tujuh (7) hari dari tarikh penghantaran untuk bayaran balik penuh.

Amaun bayaran balik penuh tidak termasuk penghantaran, pemasangan, masa penghantaran, lokasi penghantaran atau bayaran penghantaran tangga yang dibayar semasa pesanan asal dibuat.

Goodnite Eazy akan mengenakan caj tambahan semasa proses penghantaran. Caj adalah seperti berikut:
 1. Sekiranya premis anda tiada akses melalui lif, pihak Goodnight Eazy akan mengenakan caj mengikut tinggi premis anda (tangga).
 2. Caj lokasi penghantaran; untuk pemulangan produk ke lokasi terpilih, caj penghantaran yang akan di caj ke lokasi terpilih ini tidak akan dikembalikan. Sekiranya pemulangan dilakukan di lokasi yang boleh dikenakan bayaran, bayaran caj tambahan akan dikenakan sekali lagi untuk proses pemulangan.
 3. Caj tambahan masa penghantaran; untuk penghantaran selepas jam 6 petang, akan dicaj RM50 dikenakan.
Produk hendaklah tidak digunakan, tidak rosak, dalam keadaan masih boleh dijual semula serta pembungkusan asal yang masih dalam keadaan yang baik sepenuhnya.

Goodnite Eazy akan memutuskan sama ada mana mana produk yang ingin di pulangkan berada dalam keadaan yang baik atau kami berhak menolak sebarang pemulangan jika ia dianggap tidak layak untuk dipulangkan. Kekosongan jadual bagi pihak logistik merupakan faktor penentu bagi tarikh dan masa yang ditentukan oleh Goodnite Eazy. Namun kami sedaya upaya akan memberikan perkhidmatan penghantaran yang baik termasuk untuk waktu pilihan anda. Ini kerana, terdapat beberapa faktor kelewatan proses penghantaran seperti ; saiz dan berat produk, faktor lalu lintas, keadaan cuaca yang mempengaruhi proses penghantaran kerana kami ingin menjaga kualiti pesanan anda dan dihantar dalam kondisi yang terbaik.

Kerjasama pihak pelanggan semasa ketibaan pihak logistik amat penting kerana mampu mengelakkan daripada situasi menunggu lama dan secara tidak langsung memberi kesan terhadap penghantaran ke pelanggan seterusnya.

Jika produk yang anda beli layak dipulangkan atau wang dikembalikan, Segera hubungi kidmat pelanggan kami di 011-1076 8863

95% pelanggan kami berpuas hati dengan perabot kami (kami tidak memanipulasi foto kami- apa yang anda lihat ialah apa yang anda dapat!),Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pembelian anda, anda boleh kembalikan produk berkenaan kepada kami dan kami akan mengeluarkan kredit kedai bagi kos item. Pemulangan adalah tertakluk kepada 15% caj stok + Kos Penghantaran Pemulangan. Kos penghantaran dan penghantaran semula tidak akan dikembalikan. Semua produk boleh melalui proses pemulangan kecuali tilam, aksesori tempat tidur, pembelian yang tidak lagi dalam keadaan baik dan pembungkusan asal terjejas, barangan yang diubah dan barangan jualan penghabisan stok. Kami akan menggantikan barang yang rosak dengan kadar segera.

Maaf, pelanggan tidak dibenarkan menukar pesanan selepas proses pembelian dilakukan, anda boleh segera hubungi khidmat pelanggan kami di talian 011-1076 8863 untuk maklumat lanjut.

Maaf, pesanan untuk produk Goodnite Eazy diproses serta-merta selepas pengesahan pesanan. Oleh itu, pembatalan terhadap pesanan Goodnite Eazy tidak dibenarkan sama sekali. Jika anda mempunyai sebarang persoalan mengenai memulangkan pesanan atau pesanan yang anda terima mempunyai kerosakan segera hubungi khidmat pelanggan kami di 011-1076 8863.

Pilih sahaja pelan ansuran yang sesuai dengan bajet anda di Aplikasi Goodnite Eazy.
Ya. untuk tujuan keselamatan kami akan memastikan kakitangan kami menyimpan semua data maklumat pelanggan.
Pelan Ansuran Goodnite Eazy mengenakan caj faedah minimum sebanyak 0.833% sebulan SAHAJA.
Kami akan membuat pesanan sebaik pemohon membayar ansuran bulanan pertama beserta tandatangan. Penghantaran akan dibuat dalam masa 10 hingga 21 hari bekerja.
Terdapat 2 kaedah pembayaran:
a) Pindahan bank dalam talian atau masuk ke akaun bank Goodnite Eazy seperti di bawah:-

Goodnite Eazy Sdn Bhd
Maybank
564780169137

Public Bank
3215530128

Sila lampirkan bersama slip transaksi.

b) Kami menerima pelbagai kaedah pembayaran melalui ipay88 (perbankan internet tempatan dan kad kredit/debit). ipay88 ialah perkhidmatan pembayaran terkawal di bawah Akta Sistem Pembayaran Malaysia yang menawarkan perkhidmatan perbankan internet tempatan seperti
 1. Maybank2U
 2. CIMB
 3. Hong Leong Online
 4. RHB Online
 5. Ambank
 6. Alliance
 7. Bank Rakyat Online
 8. Affin
 9. Bank Simpanan Nasional
 10. FPX (pembayaran dalam talian yang diiktiraf oleh Bank Negara)
Caj Pembayaran Lewat sebanyak 0.022% dikenakan setiap hari selepas 7 hari pelanggan lewat bayar .

Hidup pasti mudah,
dengan Goodnite Eazy